Objavljeno 10 Prosinac 2012
Ispis

See River

 

 

 

SEE River projekt

 

 Glavni zadatak SEE River projekta je da ojača međusektorsku suradnju dionika koji učestvuju u korištenju međunarodnih riječnih koridora, s ciljem stjecanja znanja u prostornom planiranju i integriranju sektorskih politika, prostornih planova i programa, uzimajući u obzir i razvoj i zaštitu tog područja.

 Ovaj projekt odvija se u sklopu 4. poziva Fonda za Jugoistočnu Europu (SEE), u njemu sudjeluje 17 partnera i 9 promatrača. Vodeći partner je Institut za vode Republike Slovenije. Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije je jedan od partnera. Ostali partneri su: Institut za zaštitu prirode Republike Slovenije, Razvojna agencija doline Soče iz Slovenije, Državno ministarstvo poljoprivrede, šumarstva, okoliša i upravljanja vodama (sektor za zaštitu prirode, ugroženih vrsta i nacionalne parkove) iz Austrije, VITUKI Institut za upravljanje i istraživanje voda i okoliša iz Mađarske, Direktorat za upravljanjem vodama i zaštitu okoliša južnog zadunavlja iz Mađarske, Regija Bolzano-Južni Tirol (odjel za hidrauliku i inžinjering) iz Italije, Slovački hidrometeorološki institut iz Slovačke, Rumunjske vode iz Rumunjske, Hidro energetski institut iz Sarajeva iz Bosne i Hercegovine, Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije iz Hrvatske, Institut za geološka istraživanja iz Albanije, WWF iz Austrije, Institut za razvoj istraživanja voda Jaroslav Černi iz Srbije (kao 10% partner), kao promatrači: Ministarstvo prostornog planiranja i okoliša iz Slovenije, Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav iz Austrije, Međunarodna komisija za rijeku Savu iz Hrvatske, UNESCO Venecija ured- Regionalni biro za znanost i kulturu u Europi, iz Italije, Hidroelektrane rijeke Drave Maribor iz Slovenije, Ministarstvo voda i okoliša iz Bugarske, Ministarstvo šumarstva, okoliša i voda iz Abanije, Ministarstvo okoliša, obale i mora-Odjel za održivi razvoj, klimatske promjene i energiju iz Italije i Ured Ujedinjenih naroda-Ekonomska komisija za Europu (UNECE), Konvencija zaštite i korištenja prekograničnih riječnih i jezerskih koridora iz Švicarske. Od hrvatskih partnera u ovaj projekt osim Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije uključene su Hrvatske vode i Državni zavod za zaštitu prirode.

 Pomočnik ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Mladen Matica je koordinator projekta SEE River za Koprivničko-križevačku županiju odnosno pilot područje rijeke Drave. Pilot područje na rijeci Dravi u Koprivničko-križevačkoj županiji obuhvaća prostor od ušća rijeke Mure u rijeku Dravu sve do repaškog mosta.

 

 

 

17. 06. 2014. Održana treća lokalna radionica u sklopu projekta SEE River

 

06. 03. 2014. Održana druga lokalna radionica u sklopu projekta SEE River

 

27. 02. 2014. Najava Druge lokalne radionice u sklopu Projekta SEE River 

 

19. 11. 2013. Održana prva lokalna radionica u sklopu projekta SEE River

 

14. 06. 2013. Održana Nacionalna radionica u sklopu projekta SEE River

 

06. 02. 2013. U Đurđevcu održana međunarodna radionica o upravljanju rijekama

 

21. 01. 2013. Održavanje međunarodne radionice u Đurđevcu

 

 

 

 

 

http://www.see-river.net

 

 

 

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Srpanj 2024  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See