Objavljeno 12 Ožujak 2014
Ispis

 

 

Druga lokalna radionica u okviru projekta „Održivo integrirano upravljanje međunarodnim riječnim koridorima u zemljama Jugoistočne Europe – SEE River" održana je u četvrtak 06. ožujka 2014. u prostorima Društvenog doma u Hlebinama. Radionicu je organizirao Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Hrvatskim vodama i Državnim zavodom za zaštitu prirode, koji su i partneri s hrvatske strane na ovom projektu koji se odvija u sklopu Transnacionalnog Programa za Jugoistočnu Europu.

U partnerstvo ovog projekta uključeno je 26 različitih institucija iz oblasti upravljanja vodama iz 11 država u jugoistočnoj Europi. Glavni cilj projekta je ojačati međusektorsku mrežu partnera koji dijele teritorij riječnih koridora sljedećih rijeka: Vjose (Grčka i Albanija), Soče (Slovenija i Italija), Pruta (Ukrajina, Mađarska i Moldavija), Neretve (BIH i Hrvatska), Bodroga (Ukrajina, Slovačka i Mađarska), te Drave (Italija, Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska).
Na radionici u Hlebinama predstavljena je Nacionalna analiza riječnog koridora rijeke Drave, riječnog koridora Drave u Mađarskoj i koncepcija razvoja riječnog koridora Drave na pilot području. Sudionici radionice potom su prema tematskim grupama predlagali projektne aktivnosti kojima bi se riješili problemi i izazovi uz rijeku Dravu te su diskutirali o mogućnostima prekogranične suradnje s mađarskim partnerima i održivom gospodarenju područjem uz rijeku u raznim područjima djelatnosti. Na radionici je sudjelovalo 36 predstavnika državnih, regionalnih i lokalnih institucija, visokoškolskih institucija, udruga, djelatnosti i stručnjaka koji su istaknuli svoje viđenje razvoja prostora uz riječni koridor Drave u budućnosti.

 

   

 

        

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Srpanj 2024  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See