Objavljeno 22 Veljača 2012
Ispis

Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije imenovan je do strane Ministarstva poljoprivrede (ondašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva) u stručni tim koji je potpora konzultantskom timu na izradi projektne dokumentacije i aplikacije za strukturne fondove za projekte vodoopskrbe u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ugovor za izradu dokumentacije sklopljen je u kolovozu 2011. godine između Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i belgijske firme Agreco.

Aktivnosti na provedbi Ugovora koji se sufinancira  iz fondova Europske unije u okviru predpristupnog  ISPA programa  – Priprema liste projekata u sektoru zaštite okoliša započele su u rujnu 2011. godine, a predviđeno trajanje projekta je 7 mjeseci.

Zavod za prostorno uređenje osigurao je prostorije, opremu, energiju i svu potrebnu infrastrukturu za rad tročlanog konzultantskog tima. Budući da je službeni jezik projekta engleski, Zavod konzultantima pruža pomoć pri prevođenju zakona, projektne dokumentacije kao i ostalih dokumenata i upitnika, podršku u tumačenju istih, kao i podršku pri prikupljanju neophodnih podataka i informacija vezanih za sustav javne vodoopskrbe na području Koprivničko-križevačke županije. Zavod  koristi vlastiti automobil kako bi omogućio konzultantima obilazak triju komunalnih poduzeća (u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu) u svrhu prikupljanja informacija o poslovanju komunalnih poduzeća, potrebama, kvaliteti, količini vode koju isti isporučuju, kao i obilazak objekata sustava javne vodoopskrbe (izvorišta, vodosprema, crpnih stanica i sl.) kako bi konzultantski tim prikupio sve informacije potrebne za izradu natječajne dokumentacije.

Ciljevi koji se žele postići su izgradnja preostalog dijela vodoopskrbnog sustava na sva tri distributivna područja (Koprivnica, Križevci, Đurđevac), za koje je izrada projektne dokumentacije kao i ishođenje odgovarajućih dozvola za gradnju u završnoj fazi. Osim toga izvršit će se sanacija postojećih objekata javnog vodoopskrbnog sustava za koje se utvrdi potreba. Provedbom projekta postigla bi se potpuna pokrivenost županije javnim vodoopskrbnim sustavom, nesmetano i sigurno funkcioniranje sustava, minimiziranje gubitaka i ostali radovi u svrhu poboljšanja funkcionalnosti sustava, a svakom potrošaču omogućio priključak na isti.

Osim zadovoljenja potreba za vodom na području naše županije provedbom ovog projekta osigurat će se opskrba vodom putem javnog vodoopskrbnog sustava i u susjednoj, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to izgradnjom neophodnih vodoopskrbnih objekta za transport i osiguranjem potrebnih količina vode sa područja naše, Koprivničko-križevačke županije.

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Svibanj 2024  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See