Objavljeno 13 Svibanj 2016
Ispis

12. SVIBNJA 2016. ODRŽANA PRVA NACIONALNA RADIONICA U OKVIRU EU PROJEKTA MINATURA2020

 

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica održana je prva nacionalna radionica o ležištima mineralnih sirovina od javnog značenja u sklopu projekta MINATURA2020. Prije početka same radionice sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović. Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije je partner u ovom projektu koji se odvija u sklopu EU programa Obzor2020. Radionici je prisustvovalo 50-ak dionika iz državnih institucija, fakulteta, udruga, županija, tvrtki, lokalne samouprave, zavoda za prostorno uređenje i sektora zaštite okoliša i prirode.
U prvom dijelu radionice ispred Zavoda za prostorno uređenje mr.sc. Mladen Matica prezentirao je ciljeve i očekivane rezultate projekta, dok je Blaženka Lukšić, dipl.ing.arh. prezentirala pregled relevantnog Zakonodavstva vezanog za rudarstvo u Republici Hrvatskoj s definicijom ležišta mineralnih sirovina od javnog značenja s prijedlozima za Analizu konfliktnih područja.
Željko Dedić, dipl,ing.geol. iz Hrvatskog geološkog instituta Zagreb prezentirao je Rudarsko-geološku studiju Koprivničko-križevačke županije s osvrtom na stanje u Hrvatskoj. Vesna Marohnić Kuzmanović, dipl.ing.arh. i Lidija Škec, dipl.ing.arh. iz Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj Zagreb prezentirale su Strategiju prostornog razvoja Republike Hrvatske s aspekta eksploatacije mineralnih sirovina. Dr. Željko Pogačnik iz slovenskog Društva tehničkih menagera osvrnuo se na relevantno zakonodavstvo Republike Slovenije za područje iskorištavanja mineralnih sirovina i procedure ishođenja dozvola za eksploataciju. Neven Trenc govorio je o geološkim okolnostima zaštite prirode na širem području Koprivnice na primjeru eksploatacije šljunka i pijeska kvartarne starosti. Nakon prezentacija održana je interaktivna diskusija u svezi navedenih tema, s razmjenom iskustava i dobre prakse te su napravljeni pisani zaključci radionice i najavljena je sljedeća radionica u listopadu 2016. godine.

 

 

 

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Prosinac 2023  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See