Objavljeno 29 Svibanj 2015
Ispis

 

Dana 29. svibnja 2015. godine, u prostorijama Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije,održan je finalni 5. sastanak Lokalne akcijske grupe osnovane u sklopu Green Partnerships projekta na kojemu kao jedan od 12 partnera iz 11 europskih zemalja sudjeluje Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije. Budući da projekt završava krajem svibnja 2015. godine, naglasak je stavljen na ostvarene rezultate na lokalnoj i međunarodnoj razini. Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Regionalne energetske agencije Sjever, tvrtke Energetika d.o.o. iz Koprivnice, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Zavoda za prostorno uređenje KKŽ. 

Osim razmjene iskustava između svih partnera na 7 međunarodnih sastanaka, posebno značajni bili su stručni obilasci primjera dobre prakse korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Formirano je ukupno 11 Lokalnih akcijskih grupa koje su okupile oko 130 stručnjaka te su održane 22 stručne radionice na kojima je prisustvovalo oko 600 sudionika. Osim toga, izdana je Finalna publikacija s prikazom glavnih rezultata akcijskih planova provedenih na nacionalnim razinama te „Korak-po-korak" vodič s praktičnim uputama za implementaciju projekata učinkovitog korištenja energije.

Na lokalnoj razini Zavod je osnovao 1 LAG te održao 2 stručne radionice. Provedena su 3 akcijska plana u kojima je izrađena tehnička dokumentacija za postavljanje solarnih panela na zgradu Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, arhitektonski snimak, energetski certifikat i glavni projekt poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade Osnovne škole Grigor Vitez, Sveti Ivan Žabno, te studija isplativosti bioplinskog grijanja javnih objekata u gradu Đurđevcu. Također, izrađena je Strategija iskorištavanja OIE na području Županije od strane REA-e Sjever, strateški dokument održivosti na regionalnoj razini koji će postati podloga za izradu prostornih planova.

Istaknuto je da provedba svih projekata ovisi najviše o financijskim sredstvima, posebno sufinanciranju iz EU fondova ili natječaja koji raspisuje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH. Međutim, glavne projekte treba pripremiti i prije raspisivanja natječaja, jer je njihovo trajanje kratko, a sredstva ograničena. S obzirom na to, tehnička dokumentacija izrađena u sklopu Green Partnerships projekta odlična je početna točka za prijave na natječaje, a time i njezinu realizaciju u stvarnosti.

 

    

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Srpanj 2024  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See